“Ο κακός μας ο καιρός… «επικίνδυνος και φονικός»” – Άρθρο στο eviatopblog.gr

Αγριεύει ο καιρός τις επόμενες μέρες, όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι και κάνουν λόγο για δυνητικάεπικίνδυνα φαινόμενα, που ενδεχομένως να σημειωθούν τον Νοέμβριο σε όλη τη χώρα.

Δυστυχώς, θα χρειαστεί μία νύχτα ήπιων βροχοπτώσεων και φέτος για να γίνει πράξη αυτό για το οποίο οι ειδικοί προειδοποιούν συνέχεια και ιδιαίτερα μετά τις περσινές πυρκαγιές που ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, με τις πρώτες έντονες βροχές του περσινού Οκτωβρίου. Ο Θεός να μας φυλάει να μην καταστραφούν ξανά δρόμοι, σπίτια, να μην πλημμυρίσουν και χαθούν περιουσίες.

Οι εκπρόσωποι της πολιτείας άλλωστε είθισται να κρύβονται πίσω από την σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων. Το ανησυχητικό είναι, πως κανείς δεν σοκάρεται από την ανεπάρκεια του κράτους. Άλλωστε, το έργο είναι παλιό. Όταν η χώρα βιώσει μια εθνική τραγωδία, όταν υπάρξει μία μεγάλη καταστροφή, οι κάθε λογής αρμόδιοι σπεύδουν να παίξουν τον… μουτζούρη.

Οι κάτοικοι στην Εύβοια βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι και απροστάτευτοι, όπως και έναν χρόνο πριν, καθώς το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη δεν ολοκλήρωσε τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Αν δεν υλοποιηθούν άμεσα τα μέτρα, τότε ο χειμώνας που έρχεται στον τόπο μας δεν θα είναι απλά δύσκολος για την κοινωνία, αλλά καταστροφικός για ακόμη μια φορά.

Γιατί οι κυβερνώντες μένουν στα γνωστά πυροτεχνήματα της προπαγάνδας, των εξαγγελιών και του εμπορίου ελπίδας, κοροϊδεύοντας τους πολίτες, συνεχίζοντας τις δηλώσεις έλλειψης σεβασμού στους πληγέντες, με πλήρη άγνοια των προφανών επιστημονικών προβλέψεων. Και κάθε φορά ακούμε πως ήταν «ο χειρότερος καιρός των τελευταίων ετών». Για το χάλι… δεν φταίει κανείς. 

Φταίει μόνο ο κακός μας ο καιρός….

Leave a comment